Sunday, September 28, 2014

budak comel gangnam style


Sekadar nak share apa yang aku dapat dr seorang kawan aku tadi..

Kelakar dan budak ni sangat comel..
Selamat malam semua..

cerita siang tadi

 Assalamualaikum..
Cerita siang tadi..
Hari di hujung minggu tak kemana
Hanya pergi kerumah jemputan orang kawin..
Dalam nak p tu sempat lagi berselfie..

Kegilaan anak-anak ummi denga puteri anna (frozen)

Ha yang ni kat rumah mak mertua..

Princess sulung annessa.
Juga ala-ala puteri elsa (frozen) 

Sekadar berkongsi cerita..dihujung minggu kami..
Anak-anak yang suka berdesis sakan..tak ketinggalan umminya juga turut meminati dress.
Jangan tak tau dress nila yang aku beli kat zawara..
Sangat-sangat selesa..

Pagi yang indah


Pabila subuh melabuhkan tirainya
Melambung berlalu pergi..
Mentari diufuk bumi kembali menyinar
Menerangi sang alam indah di waktu pagi

Sungguh indah ciptaan mu ya rabb..
Tiada yang dapat menandingi waktu pagi
Yang menarik..
Hilang subuh..
Di ganti dengan syuruk dan dhuha..

Berpergian mencari rezeki
Untuk menampung kehidupan kala ini
Mencari redha illahi dilupakan jangan..


Hana 27/9/2014

Saturday, September 27, 2014

anugerah


Ya allah
Anugerahkan kami
Sebuah hati yang tidak pernah membenci
Senyuman yang tidak pernah pudar
Sentuhan yang tidak pernah menyakiti
Kejujuran dan yang tidak pernah berhenti
Dan sebuah hati yang mudah memaafkan..

befday Afiq dan safiyya

Cantikkan kek Afiq dan safiyya..
Frozen dan banana

Happy befday Afiq yang 4 tahun dan adiknya safiyya 2 tahun..semoga jadi anak yang soleh dan solehah..

Ummi dia pun xnak ketinggalan
Nak juga bergambar..hihi

Budak ni xmakan pun xpe..janji dapat belon..
Kalau boleh sume belon nak bawa balik..
Nasib baik tuan rumah x bising.. 

Ni la geng seangkatan neetball..
Yang sempat aku rakamkan..

befday syawal

Assalamualaikum..
Tak menyempat-yempat mak jemah nak mengupdate blog kesayangan ni..
Arini je baru ada masa sementara layan anak buat keje sekolah nak update la cerita sikit..
Befday syawal yang ke 2 tahun

Hurm satay sedapnye..
Befday orang lain tp orang lain yg lebih 

Basket robbin
Befday ni celebrate kat rumah mom in low..
Hanya adik beradik suami je..

Wednesday, September 24, 2014

dress sequin from zawara



Paper bag zawara cantikk

Dress sequin
Throwback cerita masa sabtu lepas..
Bila aku dpt tau je ada kaler ni keluar..
Aku xmenunggu lama..
Aku terus ke butik zawara kat kl sebelah sogo..untuk mendapatkan dress yang aku minat ni..rambang mata juga di buatnya
Ikutkan hati nak beli dua pasang.tp bajet hanya mencukupi satu je dulu..
Insyallah ada rezeki lebih boleh beli lagi..
Nasib baiklah encik abang xkisah..
Bagi aku berbaloi jugalah..
Harga dalam rm119 promotion..
Mahulah..teramai serbu butik zawara..tak rugi kerana kain sangat selesa dan berkualiti tinggi..
Berbaloi walaupun mahal sikit..

Wednesday, September 17, 2014

seri bahagia


Assalamualaikum..
Di sini aku menemui sesuatu..
 kiranya Nak membantu dan nak menolong sesama kita..
Biras aku ayah dia pengasas jamu seri bahagia..(ustaz omar).
Apa yang aku dpt tahu dah bertapak lama di pasaran lebih kurang 35 tahun...tapi ada yg tak berapa tahu sgt..
Sbb dia hanya berniaga atas talian..
Tapi ramai juga yang telah mencubanya..
Diantara kawan-kawan seopis aku.
Ada gak try..dah lama kawin tapi xde anak..
Aku sarankan lah dia cuba jamu ni..xsilap aku dia amik dlm dua botol kot..
Berkat dgn izinnya..alhamdulillah..mengandung..
Kita hanya berdoa dan ikhtiar..selebihnya allah yang tentukan.
Ha nak tau ramuannya xsilap aku apa yang aku ingat
 adalah habatus sauda ramuan dia buat sendiri dan ramuan ini di tempah khas dr madinah nun kat negara Arab...eh itu je yang aku ingat..hihihi..sorry..
Tapi apapun semuanya berasaskan  makanan sunnah..
Apa tunggu lagi meh lah cuba keberkesanannya..
Dah ramai yg mencuba x menyesal pn..

Jamu seri bahagia ada penyelesaiannya seperti:-
Senggugut
Keputihan yang berlebihan
Mengecutkan rahim selepas bersalin..
Menaikkan seri wajah
Dan sebagainya.

Ha tunggu apa lagi..marilah kita sama-sama mengatasi masalah dalaman kita berpandukan sunnah..
Nak order boleh sms ataupun/whatapps 0122350610..

lipsticks naked 3 palatte

Code num 4

Code num 1

Code num 2

Code num 5

Code num 6.

Assalamualaikum..sahabat-sahabat yang di kasihi sekalian..
Ha kat sini sy nak buat promotion untuk
Lipsticks pallette.
Dalam satu bekas ada 16 pilihan warna..
Berminat apa tunggu lagi..
Jom la grab satu berbaloi..
Hanya rm25..


Tuesday, September 16, 2014

tazkirah pagi


Allah usik hati kita dengan ujian.sebenarnya dia rindu dengan kita.
Dia rindu dengan suara kita menyebut namanya"Allah".

Hati semakin damai bila menyebut namamu ya rabb.

mod cuti


Hai guy..eh assalamualaikum..terlupa pulak main terjah je aku ni..
Hari berkerja Monday ni boring la..
Sebab esok cutikan.kan..kan..
Hurm..nak buat cmne kene keje jugak..
Xtau nak kemana nak apply cuti kampung jauh..
Mau dgn tidak duk kl jela..
Tapi nak tahu elokkan cuti..
Cadang nak bawa puteri-puteri ni ke wetworld shah alam..
Insyallah..jika tiada halangan.

Sunday, September 14, 2014

mata yang di cintai allah.


Jagalah pandangan kita..
Kerana pandangan mata juga bisa menjadikan kita melakukan dosa..

bila terasa berat beribadah ucaplah..inna solati


Bila terasa berat untuk beribadah..ucaplah innasolati..wanusuki.wamahyaya wamamati..lillahirabbil alamiin..
(sesungguhnya solatku,ibadahku,hidupku dan mataku hanya untuk allah tuhan seru sekalian alam).

Semoga ia bermanfaat bagi kita semua..

Saturday, September 13, 2014

si isteri perlu isi borang?


Perlukah aku mengisi borang ini tanda untuk meminta izin dgn suami..
Tak cukup kah dgn meminta izin melalui percakapan..
Hahahha..xpe la yang penting sang suami tahu kemana arah tujuan kita..
Kerana isteri juga ada hak untuk meluangkan masa bersama kenkawan..



Friday, September 12, 2014

Frozen cup cake


Haa.td time lunch aku p ampang park jenjalan dengan member..eh tetiba ada pulak orang tgh jual cake..kira cm bazar la..
Aku terpandang cup cake ni..
Alolo..comel dan cute sgt..
Bukan apa yg mnjadi kan cup cake ni cite ialah puteri-puteri elsya anna dan Olaf..yang sekarang memang menjadi kegilaan anak-anak dara aku..
Punyalah obsessed dgn frozen ni..
Smp lupa nak makan sanggup jaga malam semata nak tgk frozen..
Punyala kuat penangan frozen ni..huhuhu
Papepun sy xsmpt nak beli cup cake ni..sbb dah kesuntukan masa..
Xpela lain kali la..

love from heart


Sayang dari hati..
Sukar untuk di mengerti..
Apa yang ada di hati..
Maka itu jagalah hati..
Kerana hati sangat sensitif..

Monday, September 08, 2014

RINDU


Rindu..
Kini engkau bertandang lagi
Tampa ku undang
Kau menggamit rasa ini.
Untuk merindui sang rembulan..

Rindu..
Hadirmu tampa ku undang
Pergi saat ku perlukan
Tatkala hati merayu sayang..
Kau pergi jua..

Rindu..
Hadirmu khabar xkan sirna
Ibarat mentari yang muncul di pagi hari..
Senja nan merah melakar bumi..
Pergi berlabuh meninggalkan hati..
Muncul sang rembulan..
Menagih kasih..
Mengharapkan sirna esok kan ada lagi..

Saturday, September 06, 2014

rahmatmu sangatkah harapkan


menumpang kasih


Sabarlah wahai hati..
Aku tak tahulah nak mula darimana nak bercerita tentang kisahku ini..
Kerana aku bukanlah penyair ataupun pengarang..
Tapi aku ingin bercerita tentang kisahku..
Nak di jadikan cerita..aku bukanlah seorang yang suka bercampur dengan orang dan suka berkongsi peribadi dengan semua orang apatah lagi menjaga tepi kain orang..
Begini..ada seorang hamba Allah tak perlulah aku dedahkan namanya.tetapi ia ada pertalian saudara sebelah pihak suamiku..satu hari tetiba whatapps aku..yang sebelum ni memang xkan pernah hubungi aku.acapkali jumpa ada sj benda yang tak puas hati..memula nak pinjam buku ttg agama.nak belajar agama..alhamdulillah..aku ucapkan kalau dah berubah..
Keesokan harinya aku pun bagitau pinjam buku yang dia nakkan atas dasar nak berkongsi ilmu..aku taklah kisah sangat..
Tetiba satu hari dia cuba mengorek rahsia aku sekeluarga..ya kalau kami berkumpul dalam satu keluarga yang yang besar aku langsung xpnh membuka mulut utk bercerita mengenai hal rumahtangga anak-anak maupun kekurangan duit belanja.semua itu aku diamkan..
Tapi aku tak tahulah mungkin bagi dia sudah biasa berkongsi dengan saudara yang lain tentang rumahtangga.tentang duit tak cukup sehingga meraih simpati orang lain..
Ok nak dijadikan cerita hamba Allah ni pun koreksi hingga sampai ketahap yang tampa aku sedari soalannya mampu menyinggung sesiapa saja membacanya..
Perkataan itu akan aku ingat sampai bebila..
Betul aku bukanlah orang yang senang.hidup sebatang kara kat dunia ni.hanya bergantung harap pada suami dan keluarga suami..dan salahkah jika aku menumpang kasih mak mertua yang kurasa ibarat ibu kandung sendiri..
Perlukah duit yang kuhulur setiap bulan kepada kedua orangtua ku khabarkan pada mereka?
Perlukah barang dapur,harta benda yang aku berikan kepada beliau aku khabarkan kepada adik beradik yang lain?
Aku rasa tak perlu kerana bagiku apa yang aku berikan adalah ikhlas dari hati..kerana itu saja yang aku mampu..
Tapi itu semua tak pernah mereka ketahui kerana aku lebih suka memberi tampa pengetahuan adik beradik suami yang lain apatah lagi insan yang suka menjaga hal orang lain..
Betul..setiap kebaikan yang aku lakukan tak pernah di pandang.hanya bila sedikit saja kesalahan atau keburukanku akan jadi sebesar-besar gajah..akan di canang di Facebook atau seangkatan mereka yang suka menjaga hal orang lain..
Aku xpernah merungut tentang itu..cuma aku berasa sedih..
Aku telah cuba untuk menjaga hati semua pihak..
Tapi siapalah aku..hanya menumpang kasih orang lain...

Sedih sangat..



Friday, September 05, 2014

Mudahnya menjemput REZEKI


Alhamdulillah..
Buku ni aku dapat beli dua hari yang lepas ketika membawa kakak ke kedai buku nak beli colour-colour..

Aku terpandang akan buku ni yang menarik minat aku untuk membeli dan memiliki senaskhah buku ini.
Kebetulan tinggal satu je. Tampa membuang masa buku itu menjadi milikku kini..

Ha apa yang menarik perhatianku adalah "mudahnya menjemput rezeki " dalam buku ini penulis mendedahkan solat sunat dhuha adalah kunci kepada rezeki..
Takmau cerita panjang-panjang jom kita dapatkan buku ini di kedai buku berdekatan..
Tak rugi memiliki buku ini..

Ini janji Allah;-
"berinfaklah wahai anak Adam,nescaya aku akan memberi infak kepadamu" (hadis quasi riwayat bukhari) 

Baby Schawal

Sumber gambar beritaharian 




Akhirnya scha dan awal mendedahkan gambar baby sulung mereka..lara Alana..comel sungguh baby ni..

Thursday, September 04, 2014

10 ayat dari permulaan surah al-kahfi




Jom sahabat-sahabat dan saudara seislam semua..jom kita amalkan surah al-kahfi..