Thursday, October 30, 2014

selamat ulang tahun kelahiranmu




Selamat hari lahir hubby.
Hehehe..ni je yang mampu Ummi beri..
Tadaa..surprise yang xberapa nak surprise..
Hehhe

Monday, October 20, 2014

Pengkalan balak,Melaka




3 hari dua malam rasanya masih belum cukup bagi anak-anak aku ni berpesta di laut..lebih-lebih lagi kakak yg gila akan air..
Langsung xnak balik kl..
"ummi kenapa kita nak balik kl,kita tinggal je la sini..." kata kakak.banyak pulak bunyi haih..budak ni abis ayah kt kl tu sape nak jaga..

Biar gambar berbicara tentang percutian ini..



Alhamdulillah..aku bisa mengendalikan 2 orang anak aku tanpa suami di sisi..
Xpe katanya yang penting anak-anak happy..
Kita pun gembira dan puas hati..

Thanks kepada ipar dan biras aku..
Kerana merancang perjalanan yang cukup menarik walaupun hanya 3 hari dua malam..

Wednesday, October 08, 2014

Dress set




Assalamualaikum..
Di kesempatan ini aku hanya sempat mengupdate mana yg sempat..

Utk dress set

Ada 2 pcs flower printed cardigan cardigan with sleeveless inner inner including shawl..

3 in 1 la katakan..

Materially ialah lycra

Measurement
Cardigan
Shoulder 34cm/sleeve 54cm
Length 42-62 cm
Bust 82cm

Dress waist 50-92cm
Length 139cm
Bust 90cm

Rm90sm /Rm95ss free postage tau..

instant shawl









Maaf kerana aku x sempat nak update
Bebanyak..
Masa x mengizinkan heheh
Kalau nak tau lebih lanjut bolehla ke instagram aku ye..

I-city


 cerita malam isnin ritu..
Bawa bebudak p I-city
Seronok tengok anak-anak happy..













Monday, October 06, 2014

legenda budak setan 3 vs melificent


Raya haji xtau nak keluar kemana..akhirnya aku Layankan citer legenda budak setan 3 kat astro first..
Husband pulak keje overtime kata dia order banyak nak keluar area belah utara sana..

Terpaksalah bertiga lagi dengan puteri-puteri kesayangan ni..
Nasib baik dorang pun layan..
Sebab sebelum aku subscribe legenda budak setan aku dah bagi dorang tengok puas-puas citer melificent dan ribbit.

Ha ni turn ummi pulak...hihihi



kisah di Oldtown whitecoffe


Cerita semalam selepas makan angin mengelilingi area rumah sambil menunggang motor dengan ayah dan dua puteri kesayangan kat area rumah..

Setelah membeli barang keperluan kat DIY.
Meh singgah kejap di sini..

Tak tahu nak makan apa singgah kat cafe Oldtown whitecoffe.

Pe e adik yang suka mengada-nada bila nak snap pic

Kakak nisa ni suka sangat makan roti bakar kat cafe ni
.


Gelagat cinta hatiku..
Pengarang jantung hatiku


Nak snap pic heart la tu..tapi x menjadi..
Akhirnya jadi cmni.hehhe..



Sunday, October 05, 2014

hilangkanlah nestafamu dengan yang Maha pengasih

Jika benar Cinta ITU datang darimu,
Maka segala sesuatu akan lebih mudah. Ingatlah bahawa semua
Yang Ada di atas tanah adalah tanah juga.




Sesungguhnya Allah yang maha pemurah Dan maha Julia telah mengurniakan kepada hambanya lebih Dari apa yang dijangkakan hambanya itu. Malah,Allah mengurniakan yang demikian sebelum hamba itu sendiri memintanya.
Lebih dari itu,Allah memberi ganjaran amal yang sedikit dengan ganjaran yang berlipat ganda.mengampuni dosa Dan kesalahan yang di lakukan para hambanya.

Setiap makhluk Tampa kecuali,samada yang di langit atau yang dibumi,semuanya meminta Dan memohon kepadanya. Sedangkan Allah sedikit pun tidak merasa terganggu mendengar suara bising orang meminta.tidak pernah jemu dengan keluhan-keluhan orang-orang yang mengadu.sebaliknya,dia senang mendengar rintihan Dan tangisan dalam doa yang dipanjangkan kepadanya.

Bukan seperti manusia,Allah bahkan suka jika sihamba meminta kepadanya Dan akan murka jika tidak mahu bermohon kepadanya.Allah malu kepada hamba,tetapi sebaliknya,hamba itu tidal malu kepadanya.dia menutupi hambanya walaupn ia tidak menutupi dirinya...

selamat hair raya aidiladha


Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua sahabat dan para saudara seislam sekalian..
Di pagi raya INI tiada selepas solat sunat hari raya aku dan anak-anak melihat lembu di sembelih dekat surau..

Eh..anak aku yang kecil rupanya takut lembu di sembelih..
Nangis-nangis nak balik..
Terpaksalah aku bawa dia balik...
Lagipun demam meragam punyalah umi xblh nak layan.
Yang Kakak pulak ikut pak anjang nya kerumah opah..
Nak bermain dengan awatif...sepupu dia..


Saturday, October 04, 2014

ya allah anugerahkan kami


Rayban aviator

Rayban aviator (purple)

Rayban aviator (yellow)

Rayban aviator (blue)

Rayban aviator (Brown)


Sempena hari raya haji Dan deepavali yang akan menjelma taklama lagi.
Sempat jugalah update biznes online yang aku buat kat ig update kat blog.
Ha warna ni je yang tinggal..
Yang lain belum sempat update DA kena kebas desk customer's kesayangan semua..
Kalau Ada yang Berminat mehlah order jangan segan silu..
Harga Kasih sayang sempena esok nak raya..

Labbaikallah-raya aidiladha

Panggilan haji telah tiba lagi..
Menunaikan ibadah panggilan Baitullah.. 
Tanah suci makkah iyakamatulkaramah..
Antara bait-bait lagu panggilan haji..
Yang mendengarnya pastI merasa ingin menjejakkan ski ketana suci ITU,




Lagi sehari kita akan menyambut hari raya qurban..
Anak- anak sibuk bertanya lembu dah sampai ke?bila nak sembelih?.
Pening dengan pertanyaan anak-anak..akhirnya ayah dia Ada jawapannya,,lembu dah Kat surau....
Puas dgn jawapan itu..dua beradik pun diam..
Sementara Menunggu lembu nak di korbankan esok...LA ni
Nak siapkan baju-baju pulak untuk di pakai di pagi raya..
Sambil layan astro oasis.



mukjizat Dan doa


Andai terjatuh,bangkitlah..
Andi kecewa bersabarlah..
Andai menangis hapus duka lara dan tersenyumlah...
Andai hilang harapan..

Friday, October 03, 2014

countries orientation toward the ka'bah


Alangkah beruntungnya kita berada di Malaysia.kiblat kita betul-betul menghadap hajar al-aswad..kalau lihat pada countries orientation ni..
Alhamdulillah..

Thursday, October 02, 2014

hai sedih!

Hai lah sedih betul..dua hari ni aku sedih sgt..smlm x blh tido memikirkan hal keje..
Bukanlah apa..aku ingat kan dah ada permanent job x yah lah nak cari keje lainkan..

Terkejut beruk jugalah dalam satu team tu 12 orang yg di suh resign..
Gila ke apa???xde ribut takde taufan..alasan hr nak kurangkan bajet..
Mak ai..

Ada budak ni sangat lah happening bila buat keje..suka bergurau..nak handle customer yg problem pun dia blh btolong menyamar jadi manager..
Ni dia dah xde..akulah manusia yang paling sedih agaknye..menangis..memang aku x blh tahan..sebab aku dah anggap dia cm adik sendiri..

Tak tau nak kata apa dah..
Yang penting niat keja kerana allah..
Utk mncari sesuap nasi..