Wednesday, January 07, 2015

Homemade pizza's

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Atas permintaan Anak-anak ana.malam semalam selepas balik Dari keje terus je p beli bahan-bahan Nak buat pizza.
Ni la..first time ana buat pizza..sebelum ni hanya beli je.

Tawakkallah jadi ke takkan..tapi rupanya senang je..hehehe..
Ana Nak kongsi bahan-bahannya:-
Bahan utk doh.
Tepung gandum 2 cawan
Air segelas
Minyan zaitun 1 penutup
Yis sepeket

Utk topping pulak :-
Nak instant Dan senang..ana beli sos prego,cheese,isi ketam,sausege Kalau nak lagi sedap blh letak mayo Dan pineapple dalam tin tu..haa..korang ratakan je Kat atas doh..

Lihat hasilnya..

Selepas men doh tutupkn doh ini Dan biarkan selamat 45minit.

Ni basil selepas doh tadi kembang..

Tadaa..dah siap tinggal Nak bakar je..

Dengan rasa bangganya..cehh..pas ni Ana tak taula pulak anak-anak nak request apa. Kakak Ada request suh buat donut cm Kat big apple tu..aduss..betul-betul menguji kesabaran ummi tau..
Tapi xpela atas permintaan suami Dan anak-Anak APA salahnya berkorban Kan.lagipun dah tugas ana sebagai suri rumahtangga.
Dapat pahala..heheheh