Friday, January 16, 2015

minggu pertama di sekolah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Kakak Dan adik first day ke tadika

  Alhamdulillah.. Pagi jumaat Ini Allah masih memberiku ruang untuk bernafas lagi..Rasanya sudah terlalu lama Aku tak menghapdate blog kesayangan Ku Ini.
Al-maklum kesibukkan dgn anak-anak Nak ke sekolah  Dan waktu yg mencemburui kita.sentiasa membataskan segalanya.
   Rasanya masih belum terlambat bagi ana utk menghapdate cerita pertama anak-anak ana ke sekolah. Sizara baru berusia 4tahun ana dah masuk kan ke sekolah Tadika.
Hari pertama di sekolah ana ingtkan dia akan menangis..sebab Kat rumah dialah tukang nangis..cengeng..manja sume Ada kt dia..tetapi sangkaan ana meleset dia lagi suka ke sekolah.Yang kelakar sekolah Tadika tu dinamakan sekolah Tadika mickey mouse.. Aduh..memang letih jugak lah melayan karenahnya.
   Kakak OK lagi jadi tak berapa nak hairan ataupun excited sangat..sebab ni tahun kedua dia Kat Tadika.. Jadi dia dah biasa dengan keadaan Tadika tersebut..Tungguhlah..tahun depan masuk darjah satu.Confirm ana pening...ha Kat sini xde makanan free sume berbayar..
   Apapun Alhamdulillah.. Minggu pertama yang menyeronokkan BG anak-anak Dan memenatkan bagi ana.Sebab Nak prepare breakfast awak pagi utk anak-anak Dan menyiapkna diri utk ke opis. 

Inilah sedikit kisah kehidupan ana Dan anak-anak di minggu pertama sekolah.