Monday, April 27, 2015

Naik cruise !

Next selepas ke taman rama-rama tengahari tadi.. Kami menuju ke destinasi seterusnya ialah Naik cruise....
Berapa gembira nya mereka sampai siap Ckp nanti kita datang Lagi ye Ummi...


Trip ke taman rama-rama

Alhamdulillah... Sampai sudah di taman rama-rama ayer keroh melaka...
Betapa gembira nya Kakak Dan adik...sampai xsabar Nak masuk ke dalam..

Eh sekali sampai kt dalam adik rupanya takut serangga..gelu dia yang amat sangat smp xnk masuk ke dalam..
Hehehehhee


Mesyuarat agung !

Pada 25hr malam ahad..mesyuarat agung telah di adakan di tadika kemas Sri manja...
Alhamdulillah.... Sume pada pemuda n Wanita umno hadir ke mesyuarat.walaupun xdelah ramai Mana..kerana dlm masa yang sama Ada kenduri aqiqah yg di jalankan berhampiran rumah..


Friday, April 24, 2015

Domino's !

Alhamdulillah.. Cerita tengahari tadi selepas mengambil anak2 balik Dari sekolah..singgah menjamu Makan tengahari Kat domino's...

Wednesday, April 22, 2015

C2C crochet blanket baby

Alhamdulillah... Siap baby blanket khas utk baby dayyan...
Follow sepenuhnya by Dinah crochet...
Thank you kak dinah. sy banyak belajar Dari Akk tentang design terbaru...
Suka sangat.


Homemade lasagna !

Homemade lasagna.pes time Aku buat lasagna ni..sedapnya tak terkata wehhh..hingga menjilat jari Dgn rasa cheese yg enak...
Kenapa entah gatal Sgt mulut nice Nak makan lasagna...
Nasib baik Sume bahan2 DA Ada kt peti ice.tinggal Nak buat je..
Senang nya Mak Nak memasak !


Tuesday, April 21, 2015

Pes laksa sarawak

Alhamdulillah.. laksa Sarawak Dr kak Liana dah sampai semangat esok Nak try buat laksa...hurm sedapnya...mana taknye aku lah manusia yang tak pernah buat laksa..

aku kena try semua makanan sebab aku baru belajar masaklah katakan..
hahahapape pun selamat berjaya pada diruku1

Monday, April 20, 2015

Rejab kini datang lagi !

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


alhamdulillah..kita sudah masuk ke bulan rejab.Di antara bulan mulia.
subhanallah..semoga kita akan sampai ke ramadhan yang tak lama lagi akan menjelang tiba..
Mari kita sama-sama memperbanyakkan ibadah kepadanya..

Saya dapat anak buah baru !

Seronok nya bila dapat peluang ni..menyempatkan diri pergi tgk Anak buah baru kt ampang...
Comel tak Anak buah saya...Hahahah
Dah pandai selfie lak Tu...


Saturday, April 18, 2015

Karipap berinti beehoon

Alhamdulillah.. Teringat zaman kanak-kanak dulu Suka makan Mak buat Karipap berinti meehon Kat Sabah orang gelar pastel....Kalau kt semenanjung ni mmg jarang kita temui...
Dan kadangkala berapa jangkal..
What !Karipap berinti beehoon..ya jawabku..sedap apa... Korang rasa lah dulu...pas korang rasa sebijik confirm Nak lagi...yes..tekaanku sangat tepat..dorag suh buat lagi...hahahahaha..Ku bagi alasan lain kalilah..penat...hahahah
Terimbas kembali memori hahahahaha..
Apapun inilah makanan traditional orang bugis Sabah...
Jom selamat menjamu selera uolls..


Thursday, April 16, 2015

Bento ing yang menarik hari ini

Diantara bento-bento yang menarik Dr group Bento mommies gojess.
Atas keizinan mereka..Aku sharelah bento-bento dorg yang sangat menarik ni...

Satu hari Aku juga ingin Jadi seperti mereka..kreatif sangattt


Tomyam udang kasih sayang !

Tengahari ni Aku masak romyam udang Kasih sayang ! Untuk suami Dan anak2 Ku...
Jarang-jarang masak tomyam bila sekali masak hurm..menyelerakan bagi sesiapa yg Suka makan tomyam udang..

Jom makan !


Wednesday, April 15, 2015

Renungan!

Mari kita renungkan seketika


Bento pilihanku

antara bekal Bento sahabat-sahabatku yang rajin menyediakan makanan bekal untuk di bawa ke sekolah...
Semangat Mesti Ada...kerajinan Mesti kuat...no more makanan luar ! Better sedia kan makanan sendiri untuk Anak-anak kemana saja..
Jimat,berkhasiat Dan menyelerakan..Lagi satu air tangan Ibu tiada tandingannya..

Saya Masih dalam proses membuat bento2 yang kreatif..tapi sy taklah seteror mas,Niza,Liana,Linda Dan seangkatan group Bento yang lain..tabik spring Kat uolls mommies gojesss


Befday kakak yang 6 tahun

Terlupa Nak share pic befday my princess yg sulung..dah besar ye dah 6tahun...
Ummi doakan semoga berjaya Dunia Dan akhirat Dan menjadi Anak yang solehah..
Xsangka masa berlaku begitu pantas..usiaku juga semakin meningkat...anak2 pun dah besar...


Shawl halfmoon instant

Cantikkan tudung shawl half moon ni...hehehe teringin Nak beli tuk raya nanti tengah servey gak ni...Nak tema APA ye tahun ni..xpikir Lagi..cadang Nak beli ready made jelah..Malas Nak tempah2 dah serik...
Tempah tahun ni je boleh Pakai..tahun depan dah xmuat kesian Kat anak2..Huhu

Oklah jom cuci Mata jap


Lawakk

Lawak pagi ni..hahahha
Ceriakan hari anda bersama


Pelbagai Bento box !

Bila member Aku dok sibuk post Bento box Kat group..menguatkan Lagi Hati untuk mengumpul semua Bento-Bento yang Comel Ini...
Menambah Kan Lagi kerajinanku menyediakan bekal untuk Anak-anak ke sekolah.malah bukan ke sekolah sahaja ke Mana saja..akanku bekal Kan dgn makanan yg berkhasiat untuk mereka...
Seronok sangatt..!