Tuesday, May 20, 2014

kes buang bayi


Sedih hati ini bila menatap gambar bayi yang tak berdosa ini di buang dari tingkat 3 di sebuah apartment 11 tingkat block 1 di apartment desa mentari  petaling jaya pada pukul 11 am.

Manusia ni memang kejam dan tak berhati perut mengalahkan haiwan. Haiwan pun tahu sayangkan anak. Manusia apakah ini sampai tergamak membuang anak yang tak berdosa. Ya allah. Insaflah. Sampai bila perkara ni akan berlarutan? Kalau taknak bela baby tu tak payah lah buat! Geram pun ada Taktau dah aku nak kata apa.

Semoga allah memberi hidayah kepada ibu dan bapa yang telah membuang bayi ini. Ingatlah. Dekat akhirat nanti. Bayi ni akan tuntut hak dia kt akhirat. Wallahualam. Semoga roh mu di cucuri rahmat nak.

P/s: Sebagai seorang ibu..aku sangat sedih..dgn sikap manusia yg tak bertanggung jawab ini.